AED-/Reanimatiecursus

UPDATE: Klik hier voor nieuwe Richtlijnen Reanimatie voor Nederland

De eerstvolgende reanimatiecursus zal plaatsvinden op 13 april 2024 in de Koningin Julianaschool aan de Kom van Aaiweg 2 in Leiderdorp. De les zal zijn van 9:30 – 13:00 uur. Koffie/thee en een certificaat zijn inbegrepen in de lesprijs van EUR 40. Vaak vergoeden zorgverzekeringen de cursus.

Je wil het liever nooit meemaken, maar het kan iedereen overkomen. Wat doe jij als iemand in jouw bijzijn een hartstilstand krijgt? Verstijf je? Ren je weg? Of … onderneem je actie en reanimeer je het slachtoffer? Om dit laatste te kunnen én mogen doen moet je in het bezit zijn van een geldig reanimatiecertificaat (van de Nederlandse Reanimatie Raad). Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze moeten reanimeren zodat zoveel mogelijk slachtoffers gered kunnen worden.

Als EHBO vereniging Leiderdorp zijnde organiseren we daarom meerdere keren per jaar een reanimatiecursus, om zo veel mogelijk burgers op te leiden om te kunnen reanimeren. Daarnaast zal er jaarlijks een herhalingsles worden georganiseerd om de skills bij te houden. De reanimatiecursussen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en volgens de richtlijnen van de NNR (Nederlandse Reanimatie Raad). De georganiseerde reanimatiecursussen zullen op zaterdag worden gegeven. De cursus wordt gegeven in een ruimte op de Koningin Juliana School (KJS), Kom van Aaiweg 2, in Leiderdorp. Na afloop van de cursus zullen de deelnemers bij beoogd resultaat een reanimatiecertificaat ontvangen. De kosten voor de cursus zullen 40 euro bedragen. Het bedrag kan iets afwijken afhankelijk van locatie en hoeveelheid deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers wat per cursus per instructeur mee kan doen is 8. Naast de georganiseerde cursus is de vereniging EHBO Leiderdorp bereid om reanimatiecursussen op maat te geven/organiseren, afhankelijk van de wensen. Voor meer informatie hierover mail (zie mailadres onder aan pagina) gerust naar de voorzitter.

Impressiebeelden van onze AED-/Reanimatiecursus

Ben je in bezit van een reanimatiecertificaat? Meld je dan meteen aan als burgerhulpverlener. Het initiatief ‘burgerhulpverlening’ is georganiseerd in samenwerking met de hartstichting.  Het bestaat uit een oproepsysteem dat je oproept als bij jou in de buurt een hartstilstand is. Voor meer informatie over (aanmelden voor) burgerhulpverlening klik hier en hier. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter de omgeving gedekt is en er meer levens gered kunnen worden.

De reanimatiecursussen gaan weer starten. De verenging volgt de laatste instructies/updates vanuit de Nederlandse reanimatieraad op en geeft les met de huidige geldende regels. De eerstvolgende reanimatiecursus zal plaatsvinden op 13 april 2024 in de Koningin Julianaschool aan de Kom van Aaiweg 2 in Leiderdorp. De les zal zijn van 9:30 – 13:00 uur. Koffie/thee en een certificaat zijn inbegrepen in de lesprijs van EUR 40. Vaak vergoeden zorgverzekeringen de cursus.

Twijfel dus niet, maar mail snel naar de voorzitter voor meer informatie over de reanimatiecursussen. Of schrijf je hieronder meteen in voor de cursus.

Aanmelden

Aanmeldingsformulier AED-/Reanimatiecursus
DD-MM-YYYY
DD-MM-YYYY