Reanimatie mijlpaal: 6-minutenzone

Een bericht van De Hartstichting en HartslagNu

In heel Nederland kan binnen 6 minuten worden gestart met reanimeren bij een hartstilstand. Een enorme mijlpaal waar duizenden levens per jaar mee worden gered. Deze mijlpaal hebben we bereikt dankzij jouw bijdrage. En daar willen we jou hartelijk voor bedanken!
 
Jij zet je in voor een hartveilige buurt. En dat vinden wij niet vanzelfsprekend, maar heel bijzonder. Het is zo ontzettend belangrijk! Niet alleen voor de mensen die een hartstilstand krijgen, maar ook voor hun naasten.

Want door jouw inzet geef jij de mensen die een hartstilstand overkomt een kans op leven. Een leven waarin zij hun kinderen of kleinkinderen kunnen zien opgroeien. Nog steeds iemands man of vrouw, vriend of vriendin, broer of zus of kind kunnen zijn. En kunnen genieten van alles wat het leven zo mooi maakt. 

Ons land is het eerste land ter wereld met een landelijk reanimatie oproepsysteem waar zoveel burgerhulpverleners en AED’s bij zijn aangemeld. Wij zijn uniek in de wereld en dat is iets waar we allemaal heel trots op mogen zijn.
 
De inzet van burgerhulpverleners is hard nodig, want elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Zij zijn afhankelijk van snelle hulp van vrijwilligers en AED’s in de buurt.

Ambulances hebben gemiddeld 8 tot 10 minuten nodig om ter plaatse te komen. Bij een hartstilstand is dat te laat! Burgerhulpverleners en AED’s in de buurt kunnen het verschil tussen leven en dood maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

ReanimatielesReanimatieles

Wat doe je als iemand in je omgeving een hartstilstand krijgt? Hoe werkt een AED? EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert op zaterdagmorgen 9 oktober a.s. de cursus Reanimatie en gebruik AED. Tijdens